Σκόρπιες Σκέψεις (Νοέμβριος 12)

Φερειρα : Τελος λοιπον ο Πορτογαλος. Προσωπικα δυσκολευομαι παρα πολυ να πω οτι κακως εφυγε. Γιατι ενω η κοινη λογικη λεει πως επρεπε να μεινει, πως κανενας προπονητης δεν ειναι μαγος (δειτε για παραδειγμα πως πηγαινει φετος η εκπληκτικη περισυ Αθλετικ Μπιλμπαο) και πως δεν μπορει να φταιει για αυτη την εικονα της ομαδας αποκλειστικα ενας προπονητης με τετοιες περγαμηνες αλλα και ο προπονητης της περσινης ομαδας, ειναι τοσο τραγικη η εικονα της ομαδας αυτη τη στιγμη που κατι επρεπε να αλλαξει (οχι ο Κατσουρανης παντως. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ) και αυτος θα μπορουσε να ειναι μονο ο Φερειρα. Ουτε παικτες μπορουμε να αλλαξουμε τωρα (και να μπορουσαμε δεν υπαρχουν λεφτα) ουτε υπαρχει αλλη λυση πλυν του Αλαφουζου.

Ροτσα : Η ευκολοτερη και η φθηνοτερη λυση. Ο Ροτσα οταν δεν ειχε την ομαδα του Οσιμ με την εκπληκτικη χημεια και τους φοβερους μπροστα Δωνη Μπορελι και Βαζεχα, απετυχε. Απετυχε στον Αρη, απετυχε στη δευτερη θητεια του σε εμας, απετυχε οπου δουλεψε. Δεν ειναι μειωτικο για αυτον. Εχει πετυχει πολλα στην καριερα του και εχει προσφερει παρα πολλα στον Παναθηναικο. Αλλα τι να κανουμε αυτη ειναι η αληθεια. Οπως εχω ξαναπει για μενα η ιδανικοτερη φθηνη λυση θα ηταν ο Εμπεν πρωτα απο ολα (γιατι η ομαδα δεν ξερει που παταει και που βρισκεται αρα με τον Εμπεν ακυρωνεις αυτοματα το να φταιει για αυτο η εκγυμναση της ομαδας μιας και εφυγαν ολο το επιτελειο του Φερειρα απο το οποιο ξεραμε τι να περιμενουμε με βαση την περσινη καλη σε αυτον τον τομεα χρονια) με τον Αναστασιου ως πρωτο προπονητη βασιζομενοι στη φιλοδοξια του και στο οτι δουλεψε για εναμιση χρονο με τον Τεν Κατε. Αν παντως τον βοηθησουν οι συγγυριες και η τυχη τον Ροτσα μπορει με την ψυχολογια που θα προσδωσει στην ομαδα να παμε καλα στη φετινη χαμενη ετσι κι αλλιως χρονια.

Αλαφουζος : κ. Γιαννη ενταξει καλα κανεις και τους σπας τα νευρα μεσα απο τις εκπομπες στον ΣΚΑΙ αλλα ετσι δεν παμε πουθενα. Καλλιστα μπορει και ο χοντρος να αγορασει ενα καναλι, να λεει για σενα ψεμματα και το μονο αποτελεσμα που θα εχουμε θα ειναι το ξεκατινιασμα αλλα ο Παναθηναικος παλι θα αδικειται. Και τι σημασια εχει που εσυ λες αληθειες μεσα απο το καναλι σου ενω ο χοντρος θα λεει ψεμματα? Εχει βγει κερδισμενη ποτε σε αυτη τη χωρα η αληθεια και η δικαιοσυνη ειδικα σε οτι εχει σχεση με το γαβρο? ΠΟΤΕ!

Επισης καλα κανεις και τους κυνηγας με ενομους τροπους αλλα και παλι δεν θα εχουμε κανενα αποτελεσμα. Εδω βγηκαν κασσετες και με τον Ροκκο παλαιοτερα αλλα και προσφατα και δεν εγινε ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.

Λενε για το Βοτανικο πως πας να κανεις πραξη τη μπιζνα του Γιαννακη. Εγω θα γινω καλοπροεραιτος και θα πω πως μπορει αυτο το γηπεδο να ειναι η μονη λυση. Ειτε γιατι δεν εχουμε αλλο οικοπεδο ειτε για να αποφυγουμε τις αγωγες αν φυγουμε απο τη διπλη αναπλαση. ΠΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, με ποιο σκεπτικο θα βοηθησει αυτο το γηπεδο στον Παναθηναικο. Με χειροπιαστα στοιχεια. Οχι με ερευνες σαν αυτες που εκανες πριν τις εγγραφες μελων που ελεγαν πως θα βαλουν 200 ευρω 40.000 Παναθηναικοι. Να δουμε λοιπον τα χειροπιαστα στοιχεια και αν κρινουμε πως ισχυουν ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Προσωπικα απο τα λιγα που καταλαβαινω και ξερω για τα εσοδα των γηπεδων, βασιζονται κυριως στις εμπορικες χρησεις. Πρωτον οι υπαρχουσες συμφωνηθεντες εμπορικες χρησεις ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ? Γιατι αν ειναι αυτες που ειχε υπογραψει ο Γιαννης τοτε συγνωμη αλλα ΔΕΝ. Δευτερον για να εχει ενα γηπεδο εμπορικες χρησεις πρεπει να ειναι σε ενα εφικτο για τον κοσμο μερος να ερθει και τις μερες που δεν παιζεται αγωνας. Ποιος μας εγγυαται πως θα τραβιεται ο κοσμος καθημερινες στον ...Ελαιωνα? Ποιος μας εγγυαται οτι θα πηγαινουν οι πατεραδες τα παιδια τους στις ακαδημιες του ερασιτεχνη, μια ανασα απο το Ρεντη? Απλα πραγματακια τα οποια θα πρεπει να ξεκαθαρισετε στον κοσμο. Τριτον πως ειναι δυνατον ενα γηπεδο στο οποιο θα πληρωνουμε ενοικιο παρομοιο με του ΟΑΚΑ θα βοηθησει τον Παναθηναικο?

Θυμαμαι πολυ καλα την κουβεντα σας πως η μονη λυση για οικονομικη ανεξαρτησια του Παναθηναικου ειναι να φτιαξει το δικο του γηπεδο. Εξηγηστε μας λοιπον με χειροπιαστα στοιχεια πως θα γινει αυτο. Προσωπικα επειδη ακριβως ειμαι ανιδεος στον συγκεκριμενο τομεα (οπως και οι περισσοτεροι) δεν αποκλειω κατι να μην καταλαβαινω καλα και το γηπεδο αυτο να εγγυαται στον Παναθηναικο 3,4,5,10 εκατομμυρια ευρω εσοδα το χρονο. Ε πειτε μας ΠΩΣ και ΑΠΟ ΠΟΥ θα βγαινουν αυτα τα εσοδα και σε συγκριση με τα τωρινα του ΟΑΚΑ.

Οσον αφορα τα αγωνιστικα τωρα. Θα πρεπει να βρειτε εναν ανθρωπο που να ξερει να βαλει την ομαδα σε ενα σωστο πλανο. Να μην ξαναδουμε μεταγραφες τυπου Τοτσε η Βιτολο. Ειπατε στη συνεντευξη σας πως σας αρεσει ο Τοτσε. Ε δεν το εχετε λοιπον. Βρειτε εναν ανθρωπο να το εχει. Ενα παραδειγμα ειναι ΙΣΩΣ ο Καραγκουνης. ΙΣΩΣ ο Τεν Κατε. Δεν ξερω. Βρειτε τον. Οπως η ομαδα χρειαζεται προεδρο, αντιπροεδρο, προπονητη, αμυντικους μεσους και επιθετικους ετσι χρειαζεται και τεχνικο διευθυντη. Και επιτελους απευθυνθειτε στην αγορα της Λατινικης Αμερικης. Φθηνοι και καλοι παικτες. Οσο για τον Βιτολο, βλεπει ο περισσοτερος κοσμος οτι σκυλιαζει στο γηπεδο, αλλα δεν βλεπει πως ο παικτης αυτος ειναι ανυπαρκτος ως οντοτητα στον αξονα του κεντρου, και εντελως ατεχνος. Ο Σιμαο, ειχε καλυτερο κοντρολ. Που να βγει η ομαδα μπροστα με αυτον. Ο Βιτολο στον παοκ που εκανε καλες εμφανισεις, ειχε παντα τον Γκαρσια διπλα του. Και οπως ανεβαζε ο Χενρικσεν τον Κυργιακο και τον Γκουμα ετσι ανεβαζε ο Γκαρσια τον Βιτολο. Ποιος ΜΑΛΑΚΑΣ διαλεγει τους παικτες στον Παναθηναικο? Ο Γοντικας... Τοτσε και Βιτολο επιλογες Γοντικα. Ποιος εδιωξε Σιμαο και Κλευτον? Ποιος εδιωξε με εξωδικα τον Νινη (ασχετα αν ο μικρος λογω χαρακτηρα δεν το εκανε θεμα)?. Ο ΓΟΝΤΙΚΑΣ. θα φας ενα μαυρισμα στις εκλογες σημερα ολο δικο σου.

Και τελος, θα πρεπει να κοιταξετε να τελειωστε το παρασκηνιο. Οχι μεσω του καναλιου σας και μεσω του νομου. Αλλα με τον τροπο του Πατερα. Δεν εχετε χρονο. Ο Παναθηναικος σβηνει. Ειναι πολλα τα 15 χρονια ο κοσμος εχει ηδη ξενερωσει.

Προπονητης : Απο του χρονου ψαχνουμε για προπονητη λοιπον. Το Α και το Ω μιας ομαδας. Μπορει να βαλεις εκατομμυρια ευρω και αυτα να σερνονται στο γηπεδο. Οπως σερνοντουσαν επι Νιομπλια τη χρονια 2010-11. Μπορει να βαλεις λιγα λεφτα αλλα να πετανε στο γηπεδο. Οπως πεταγαν επι Τεν Κατε την πρωτη χρονια που βασικοι ηταν κυριως οι παικτες του Γκοτζου και του Βελιτς. Σκεψου να βαζεις λιγα λεφτα, και να μην εχεις και προπονητη. Πρεπει να βρεθει ενας εμπιστος με βαση τις περγαμηνες του ανθρωπος να στησει την ομαδα απο την αρχη. Να εχει ΕΠΤΑ εργαλεια σε ολες τις θεσεις, ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΓΕΤΕΣ (οχι απαραιτητα ακριβοι) στη θεση του στοπερ, του αμυντικου χαφ του δεκαριου και του σεντερ φορ. Αν δεν εχεις και αυτους (οπως δεν τους εχεις φετος) γινεσαι ευκολα μικρομεσαια ομαδα ακομα και στο αστειο πρωταθλημα μας. Οπως εχουμε γινει φετος.

Λαικη βαση : Καταδισκασμενη να αποτυχει οταν βασιζεσαι ΣΕ ΑΥΤΗ. 1.7 εκ. Παναθηναικοι ελεγε η ερευνα. Δεν υπαρχουν αυτα. Ο μεγιστος αριθμος που ασχολειτει τοσο πολυ ωστε να βαλει το χερι στην τσεπη πανω απο 50.000 δεν ειναι. Και αυτοι για να το βαλουν πρεπει να ξερουν πως θα παρουν πισω χαρά! Οχι τη φετινη απιστευτη στεναχωρια. Πρεπει λοιπον για να σταθει η λαικη βαση να υπαρχει ενας ανθρωπος που να βαζει 5 δραχμες, και να μετα να ζητησει απο τον κοσμο αλλες 5. Να πει οτι εγω θα φερω πισω τον Σισσε, αλλα επειδη μονος του δεν φτανει βαλτε κι εσεις το χερι στην τσεπη να φερουμε και τον Ζιλμπερτο. Οχι με λογια. Αυτοματοποιημενα θα γινουν αυτα. Πρεπει αυτος που τη στηνει τη λαικη βαση να εχει λαικο ερεισμα. Να δινει οραμα στον κοσμο να προσδιδει πειθαρχεια και στην ομαδα. Να τον τρεμει ο Μαρινακης και οι γαβροι. Οπως ακριβως εκαναν ολα αυτα ο Πατερας με τον Βγενοπουλο. Ε ας γινουν και τωρα, απλα με πολυ λιγοτερα λεφτα και με το βραχνα του ανοιγματος απο πισω. Επισης αυτοι οι 50.000 δεν μπορουν να βαλουν 200 ευρω. Απο την ερευνα σας φανηκε ποσο δεν εχετε καταλαβει τι ακριβως γινεται στην κοινωνια. 200 ευρω για εσας ειναι ψιχουλα αλλα για εμας ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Ποσο μαλλον οταν βλεπουμε πως θα πανε στο βροντο. Γιατι ο περισσοτερος κοσμος οταν δει οτι δεν του δινει χαρα η ομαδα αλλα μονο στεναχωρια, οχι μονο λεφτα δεν θα βαλει αλλα ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ. Ειναι λιγα τα αρρωστακια. 50 ευρω λοιπον και πολυ περισσοτερη προσπαθεια απο εσας. Απορω παντως πραγματικα, πως εχετε το θαρρος να εμφανιζεστε εσεις, ο κ.Πολεμης εχοντας βαλει απο ...200.000 ευρω? στο γηπεδο...Ολοκληροι εφοπλιστες και μεγαλοεπιχειρηματιες. Σεβαστες οι χιλιαδες ευρω που βαλατε, τεραστιο ποσο για εμας, σημαντικο για να το πεταξετε για εσας, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ. Και εσεις δεν λεγεστε Θανοπουλος. Αλαφουζος λεγεστε και Πολεμης. 

Ειναι πραγματικα απιστευτο αυτο που μας συμβαινει ως κοσμος. Αυτη η πουτανα η οικογενεια, που μισουσε τον κοσμο, που αλλοιωσε το DNA μας ως συλλογος, που εγραψε μαυρες σελιδες στην ιστορια μας, να εμφανιζεται με βαση τη σημερινη εικονα δικαιωμενη. Γιατι δικαιωμενη εμφανιζεται μας αρεσει δεν μας αρεσει. Με πουστρηλικια (γηπεδικο, 2010, τσακας κλπ) η οχι. Η ουσια μενει. Ο Παναθηναικος ενα βημα απο τη διαλυση.

Συμπερασμα : Απλες σκεψεις με μπολικη αισιοδοξια, η απλη λογικη λεει ομως πως αν δεν βρεθει επενδυτης, να βαλει λεφτα στην ομαδα, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΛΑΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ (γιατι να πεταξει καποιος λεφτα δεν υπαρχει), τελειωσαμε.

Και κεραταδες και δαρμενοι με την πουτανα την οικογενεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου