Άν είχαν φύγει πραγματικά...

Εχουμε αναφερθει σε παλαιοτερα κειμενα πως ακριβως εφτασε ο Παναθηναικος εδω που εφτασε. Εν συντομια, εδωσαν οι Πεκιτες 70 εκ. ευρω με μοναδικο ανταλλαγμα το 35% των μετοχων της οικογενειας (οχι δηλαδη καποιο γηπεδο ή προπονητικο), εφεραν παικταραδες (Σισσε, Λετο, Κατσουρανης, Ζιλμπερτο Σιλβα), αλλους αξιους παικτες (Λαζαρος, Κλευτον, Γκαμπριελ, Ρουκαβινα, Ντειβιντ), προπονηταρα με περγαμηνες (Αγιαξ, Μπαρτσελονα, Τσελσυ), τον κοσμο πισω στο γηπεδο (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ρεκορ διαρκειας τις χρονιες 2008 και 2009), και διοικηση Παναθηναικη που ωθησε τον Σωκρατη Κοκκαλη να φυγει σαν βρεγμενη γατα απο το γαβρο μεσα σε δυο μολις χρονια.

Γυρισε λοιπον ο Γιαννης το Μαιο του 2010 και ενω ειχε ηδη προετοιμασει το εδαφος με τρισαθλιο πολεμο στο Νικο τον Πατερα μηνες πριν, να τον τελειωσει, να βαλει προεδρο τον Κωνσταντοπουλο, να αφησει ανεξελεγκτο τον βαγγελα να αναδημιουργησει το κοκκαλικο παρασκηνιακο εκτρωμα, να φορτωσει την ομαδα με πανακριβα συμβολαια αχρηστων ομως αυτη τη φορα παικτων (Πλεσσις, Γκαρσια, Βυντρα, Γκοβου), να προσλαβει γυμναστη το δευτερο γυμναστη της ...αεκ. Φυσικο επομενο, εχασε το επομενο πρωταθλημα, αναγεννησε το γαβρο ΞΑΝΑ και αντι ο Παναθηναικος να παρει παλι τα 20 εκ. απο το Τσαμπιονς Λιγκ και να διατηρηθει ανταγωνιστικος, τα εχασε και ξεμεινε με τα πανακριβα συμβολαια των παικταραδων της ΠΕΚ και των αχρηστων του Γιαννη τα οποια τον οδηγησαν και στη σημερινη καταστροφη. Να αναφερουμε εδω πως οι πεκιτες μεγαλωσαν μεν το μπατζετ της ομαδας, ειχαν ομως και σχεδιο πως να παρουν το πρωταθλημα αρα και τα λεφτα απο την ουεφα και να καλυψουν τα μεγαλα εξοδα της ομαδας διατηρωντας την ομως οπως αρμοζει στην ιστορια και τον κοσμο της. Φυσικα ο Γιαννης δε σταματησε εκει, το επομενο καλοκαιρι εδιωξε τον Σισσε και τον Ζιλμπερτο, και το φετινο ο φιλος τους και συνεργατης τους Δημητρης Γοντικας απωτελειωσε την ομαδαρα του 2010 αφηνοντας ελευθερους τον 23χρονο Σιμαο, τον 21χρονο Νινη και τον Κλευτον. Κερασακι στην τουρτα, η εγκληματικη αμελεια στον τραυματισμο του Λετο, τον οποιο και θα στερηθει η ομαδα για ΔΥΟ ολοκληρα χρονια και τελικα θα δωθει και αυτος ελευθερος απο τον εκκεντρικο Γιαννη Αλαφουζο. Ετσι λοιπον εγιναν τα πραγματα, δυστηχως ομως λιγοι τα ξερουν μιας και για δυο χρονια οι αληθειες δεν ακουγονται ΠΟΥΘΕΝΑ. Αντιθετα ποτισαν τον κοσμο μεσω των δυο συμμαχικων και καλα παναθηναικων εφημεριδων τους αλλα και μεσω των παπαγαλων τους σε ραδιοφωνα και τηλεορασεις με ΕΜΕΤΙΚΑ ΨΕΜΜΑΤΑ. Αντι λοιπον να λογιζεται ως υπευθυνος της σημερινης καταντιας ο Γιαννης, λογιζονται οι ανθρωποι που ηρθαν, εβαλαν ενα καρο λεφτα με μονο αντικρισμα την επιστροφη της χαμενης περηφανιας στον κοσμο, λοιδωρηθικαν εμμετικα και τελικως πεταχτηκαν και τα χρηματα τους στα σκουπιδια με τον Παναθηναικο να βρισκεται στην τραγικη θεση που βρισκεται σημερα.

Απαραιτητη αναφορα η φυγη του μεγαλου Χενκ Τεν Κατε. Μια φυγη για την οποια ευθυνεται ξεκαθαρα ο επικοινωνιολογος της οικογενειας Κωστας Γκοτζος, με τα εμμετικα πρωτοσελιδα του. Ενας προπονητης ο οποιος στην πρωτη του χρονια και με μεταβατικο ροστερ με πολλους απο τους αχρηστους της οικογενειας μελη αυτου, μας εφτασε μια ανασα απο τους 8 του Τσαμπιονς Λιγκ, εχοντας ταυτοχρονα την καλυτερη επιθεση στην Ελλαδα, στην οποια θα επαιρνε και το πρωταθλημα αν το κοκκαλικο συστημα δεν μας στερουσε καμια 15αρια πεναλντι (http://www.youtube.com/watch?v=kcgUueRTy_w). Ενας προπονητης που στη δευτερη του χρονια παρουσιασε μια ομαδα η οποια εκανε το καλυτερο ξεκινημα στο πρωταθλημα απο το 1996, οντας αηττητος μεχρι το ντερμπι στο Καραισκακη στο οποιο η ομαδα εζησε σκηνες Ριζουπολης φερνοντας βολτες για κανα δυωρο αναμεσα σε καμμενους καδους στους δρομους της Αττικης. Ο Γκοτζος λοιπον με τα εμμετικα πρωτοσελιδα του τον απαξιωνε στον κοσμο μηνες πριν, οδηγωντας τον στο να τον αποδοκιμαζει ενω ειμασταν αηττητοι, και με την προπαγανδα του εκανε την ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΗΤΤΑ στο πρωταθλημα να μοιαζει με σταγονα που ξεχειλησε το ποτηρι και να οδηγησει στην απολυση του. Ειχαν προηγηθει φυσικα και τρεις ηττες στην Ευρωπη στις οποιες εφεραν τεραστια ευθυνη (αν οχι την αποκλειστικη, δειτε ξανα τα στιγμιοτυπα) οι μεταγραφες του Γιαννη Βαρδινογιαννη (Γκαλινοβιτς, Βυντρα, Σαριεγκι, Σπυροπουλος) με Ατλετικο μεσα εξω και με Γαλατα μεσα. Στα οποια ματς ομως απο τη μεση και μπροστα, μεσω της δουλειας του προπονητη και των παικτων που οι πεκιτες εφεραν, η ομαδα ηταν παρα πολυ καλη, και μας κρεμουσε ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ η αμυνα του Γιαννη του Βαρδινογιαννη. 

Επειδη το μονο που μας εχει μεινει πλεον ειναι να ονειρευομαστε, παμε να γυρισουμε λιγο σε εκεινο το Μαιο του 2010 σκεπτομενοι πως ο Γιαννης δεν θα εκανε το πραξικοπημα που εκανε.

Να ξεκινησουμε λιγο νωριτερα με βαση κατι που ειχε πει ο Ανδρεας Βγενοπουλος. Πως ηθελαν να φερουν τον Κυργιακο αλλα εθεσε βετο ο τζιγγερ. Θα ειχαμε Κυργιακο λοιπον αντι Σαριεγκι, αρα πολυ πιθανον να γλιτωναμε καποιες ηττες. 

Εντεκαδα νταμπλ. Τζορβας, Σπυροπουλος, Κυργιακος, Βυντρα, Γκαμπριελ, Ζιλμπερτο, Κατσουρανης, Νινης, Λετο, Σισσε, Σαλπιγγιδης.

Ο Σαλπιγγιδης ειχε αποφασισει να φυγει. Στη θεση του θα ερχοταν ο Σκοκο ο οποιος ελεγε δεξια και αριστερα οτι εχει συμφωνησει με τη διοικηση Πατερα. Ο Σκοκο ο οποιος ηταν ο διακαης ποθος του Αντωνιου και ενας παικτης που ηξερε το πρωταθλημα αρα δεν υπηρχε ρισκο. Για την αμυνα θα παιρναμε ελευθερο τον Γκαλας και αυτο αποδυκνυεται απο το γεγονος πως ο Πατερας ειχε προτεινει τοτε στον τζιγγερ να πληρωσει αυτος τα συν λεφτα που ζηταει και τα οποια δεν εδινε η τοτε διοικηση ...Κωνσταντοπουλου. Τη χρονια του νταμπλ πρωτος σε ασσιστ στο πρωταθλημα ειχε ανακυρηχθει ο Γιωργος Τζαβελλας. Παναθηναικος απο κουνια ο Γιωργος, που θα πηγαινε με μεταγραφη? Στον αναγεννημενο και νταμπλουχο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ του οποιου ειναι και φιλος. 

Εντεκαδα 2010-2011 λοιπον : Τζορβας, Τζαβελλας, Κυργιακος, Γκαλας, Γκαμπριελ, Ζιλμπερτο, Κατσουρανης, Νινης, Λετο, Σισσε, Σκοκο. 

Με τον Τεν Κατε για ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ στην ομαδα και την ομαδα πρωταθλητρια και ενισχυμενη με αλλους τρεις καλους παικτες σε συνεχεια των προηγουμενων καλοκαιριων, τον Πατερα προεδρο και ασπιδα στα πουστρηλικια του βαγγελα, τον κοσμο ενθουσιασμενο και χωρις το βραχνα της επιστροφης τζιγγερ, δεν μπορω να δω πως ακριβως θα χανοταν αυτο το πρωταθλημα.

Στο παγκο εννοειται θα παρεμεναν καλοι παικτες οπως ο Ρουκαβινα, ο Ντειβιντ, ο Σιμαο, θα ερχοταν και ο Μαυριας ο Καπινο και ο Τριανταφυλλοπουλος οπως και ηρθαν. 

2011-2012 : Παλι πρωταθλητρια η ομαδα και με ενα ροστερ που ισως να μην ηθελε και ΚΑΜΙΑ προσθηκη. Λογικα θα παιρναμε οτι καλυτερο απο Ελλαδα για τον παγκο να δουλεψουν με τον Ολλανδο, να μπουνε σιγα σιγα στο κλιμα της ομαδας παιρνοντας και εμπειριες απο τους βασικους μεγαλους παικτες. 

Και φτανουμε στο σημερα. Η ιδια ακριβως εντεκαδα, με τον ιδιο κορμο ΚΑΛΩΝ παικτων και τον ιδιο προπονητη για τεσσερα χρονια ηδη, οπως στο μπασκετ με τον Ζοτς. Αυτοματισμοι για πλακα, γυμνασμενοι σε επιπεδο πρεμιερ λιγκ για ακομα μια χρονια λογω Ολλανδου, μια ΟΜΑΔΑΡΑ που θα εκανε πλακα στην Ελλαδα και θα ηταν πολυ ανταγωνιστικη και στην ευρωπη πλεον. 

Δεν υπαρχουν λογια να εκφρασουν το ΜΙΣΟΣ που νιωθει οποιος Παναθηναικος εζησε απο κοντα αυτη την παρανοικη ιστορια, προιον αρρωστων μυαλων μιας οικογενειας, η οποια για να μην ξεφτυλιστει μιας και ειχε αποτυχει για 15 ολοκληρα χρονια, εκανε πραξη με πραξικοπηματικο τροπο και μεσω προπαγανδας αυτο που φωναζε ΟΤΙ ΘΑ γινει αν δωθει η ομαδα στους πολυμετοχικους. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ, το εκαναν πραξη με το ΖΟΡΙ για να δικαιωθουν. 

Υγ. Ως επιβεβαιωση της ιστοριας μπορειτε να διαβασετε και το ντοκουμεντο του φιλου εδω : 

http://sanogiaprobata.blogspot.gr/2011/07/blog-post.html

ΜΙΣΟΣ επισης ΚΑΙ για τους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, που ολα αυτα δεν εχουν γραφτει ΠΟΥΘΕΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου