Νινης, Βελλιος, Καραγκουνης

Ειναι καθιερωμενο σε αυτο το μπλογκ να αναλυεται καθε χρονο το ροστερ και ποιες αλλαγες πρεπει να γινουν. Ειναι η πρωτη χρονια που δεν θα το κανω μιας και τα αγωνιστικα στην ομαδα λειτουργουν αψογα. Εχουμε εναν προπονηταρά που ξερει ακριβως τι χρειαζεται η ομαδα και η γνωμη του καθενος περισσευει. Επειδη ομως οι μεταγραφες ειναι η καβλα μας καθε καλοκαιρι ε δε γινεται να μην αναφερθουμε σε 2-3 ονοματα. Σωτηρης Νινης το πρωτο. Δυο πραγματα παιζει να συμβαινουν με οσους τον λενε παλαιμαχο και δεν τον θελουν πισω. Ή δεν βλεπανε τα παιχνιδια της ομαδας τη διετια του Τεν Κατε ή εχουν υποτιμησει παρα πολυ το ρολο που εχει ενας προπονητης σε μια ομαδα. Τις δυο χρονιες λοιπον που εκανε προετοιμασια με τον Ολλανδο ο Νινης ηταν εκπληκτικος. Τη χρονια 2008-2009 ηταν πρωτος σε ασσιστ στην ομαδα οντας μολις 19 ετων. Επαιζε επιλεκτικα γιατι δεν ηθελε ο Ολλανδος να τον καψει αλλα οσο επαιζε μοιραζε ασσιστ για πλακα. Μοιρασε τοσες οσες μοιραζαν τα προηγουμενα χρονια πολυ μεγαλυτερα ονοματα και σε πολυ πιο ωριμη ηλικια. Τη δευτερη χρονια του Ολλανδου, τη χρονια του νταμπλ ηταν παρα πολυ καλος οπως και ολη η ομαδα. Τα δυο αυτα χρονια και ετρεχε στο γηπεδο και πιεζε και προσπαθουσε. Ακομα θυμαμαι ενα εκπληκτικο ματς που ειχε κανει στο πρωτο εντος εδρας της χρονιας του νταμπλ με την Ξανθη. Ξεχωρα απο το εκτος με τη Ρομα. Την επομενη χρονια λοιπον του νταμπλ την προετοιμασια την εκανε ο Νιομπλιας. Ετσι ο Νινης ηταν μετριος ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ. Την μεθεπομενη χρονια (του Φερειρα με Λετο Ζεκα Κουινσι κλπ) ηταν ατυχος με τον σοβαρο τραυματισμο του και επαιξε ελαχιστα. Επειτα τον εδιωξε αυτο το γλοιωδης πιονι του αχρηστου που ειχαμε για προεδρο και μαλιστα με ασχημο τροπο (εξωδικα κλπ). Απορω λοιπον, οσοι τον λετε παλαιμαχο απο ποιες ακριβως εμφανισεις του καταπιανεστε? Γιατι με Νιομπλια προπονητη σερνοταν γενικα η ομαδα. Οταν ηρθε ο Φερειρα στη μεση της χρονιας βελτιωθηκαν ολοι οπως και ο Νινης αλλα ηταν αργα γιατι η προετοιμασια ειναι παρα πολυ σημαντικη. (το ειδαμε φετος πως εξελιχθηκε η ομαδα ολη τη χρονια με Αναστασιου και Φος). Υπαρχει μια μικρη λεπτομερια για τον Σωτηρη. Οι δηλωσεις του οτι δεν θα ειχε προβλημα να παει στο γαβρο. Συμφωνω με οσους εχουν στραβωσει και εχουν εν μερη δικιο. Ομως η πραγματικοτητα ειναι πως οι παικτες ειναι επαγγελματιες και πως δυσκολα καποιος παικτης ακομα και απο την τωρινη ομαδα, αν ηταν ελευθερος θα ελεγε οχι στο γαβρο και στις σιγουρες πληρωμες και το σιγουρο (μεσω παραγκας) τσαμπιονς λιγκ. Μακαρι να μεινει ελευθερος ο Σωτηρακης λοιπον, μακαρι να συμβαδιζουν τα θελω του με τα θελω μας να γυρισει και να αναγεννηθει αυτη τη φορα με εναν προπονηταρα στον παγκο και με σοβαρο τεχνικο τιμ. Και μαλιστα σε μια θεση που ποναμε. Στην καλη τελικη πασα πισω απο τα φορ.

Λιγα λογια για τον Βελλιο. Τεραστια ευκαιρια να τον παρουμε εφοσον κυκλοφορει ελευθερος (και δεν γνωριζουμε τις οικονομικες απαιτησεις του βεβαια) και να αντικαταστησει σε βαθος χρονου τον Πετριτς. Ενας παικτης με σωστη νοοτροπια, γερη κραση, μικρη ηλικια και πολυ ταλεντο. 

Για τον Καραγκουνη ενα μεγαλο μπραβο στη διοικηση που του εριξε ακυρο. Τον αγαπαμε το Γιωργο αλλα ...μακρια και αγαπημενοι. Δεν ξεχναμε τις δολοπλοκιες του με τον Τεν Κατε (μαζι με τον Κατσουρανη) και αγωνιστικα δεν ειχε να προσφερει τιποτα. Ισα ισα που θα χαλαγε το καλο κλιμα στην ομαδα με τις ατομιστιες του και τη γκρινια του. Η ομαδα φετος ειχε τα ΑΚΡΙΒΩΣ αντιθετα στοιχεια τα οποια και την οδηγησαν σε μια εκπληκτικη πορεια. Ομαδικοτητα και καμια γκρινια στη διαιτησια γιατι αυτο δημιουργει εστω και υποσυνειδητα στους παικτες δικαιολογια στο να μην προσπαθουν. Μιλαμε για εναν αθλο του Αναστασιου και του τεχνικου τιμ πανω σε αυτο το κομματι και απεναντι σε μια εμετικη διαιτησια οντας η ομαδα με τα λιγοτερα κερδισμενα φαουλ στο πρωταθλημα και η ομαδα που σε ΚΑΘΕ ματς της επαιρνε "τα σπορια" ο αντιπαλος. 

ΥΓ. Ισοβιο συμβολαιο στον Γιαννη Αναστασιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου