ΚΥΠΕΛΛΟ 2014



Λιγα λογια απο μενα. Η χρονια φετος ηταν του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. Ποιος πρωταθλητης οταν και οι ιδιοι ξερουν πως ακριβως το παιρνουν. Η πλακα ειναι οτι λογω καλοπουλου και αβαντας πολλων εκατομμυριων ευρω τοτε με τα οποια εφτιαξαν το ροστερ που εχουν θα μπορουσαν να το παιρνουν και χωρις διαιτητες και παραρτηματα. Ειναι τοσο ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ στην ΨΥΧΗ ομως, εχουν τοσο αλλοιωθει τοσα χρονια απο τον ροκκο (βρισκοντας παραλληλα τον ιδανικο για τη σιχαμενη ψυχη τους αντικαταστατη του) που θελουν να το παιρνουν με τη βρωμια. ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ λοιπον. 0-3 μεσα στο χαρισμενο απο το κρατος μπουρδελο τους, ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΣ απεναντι στο μπαοκ και ενα συνολο απο καβλωμενους με τον Παναθηναικο πιτσιρικαδες συν ξενους παικταραδες ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ του ανερχομενου ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ ΜΑΣ που ΤΙΜΑΝΕ και το τελευταιο ευρω (και παιρνουν πολυ λιγοτερα απο κατι τοτσεδες και βυντρες) που παιρνουν ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ. ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ κερδισμενος με ΔΟΥΛΕΙΑ και ΜΠΑΛΑ. Χωρις εσοδα απο το χαρισμενο κρατικο με τις εμπορικες χρησεις, χωρις μικρες ομαδες να ανοιγουν τα ποδια χωρις εμετικες διαιτητικες αποφασεις. Ενας τιτλος κερδισμενος με ΑΙΜΑ απο τους παικτες των 60 80 και 100 χιλιαδων συμβολαιων, χωρις υποσχεσεις για πριμ εκατομμυριων, με ΜΕΡΑΚΙ απο τον προπονητη, με τα "ψωρο50ευρα" του απλου κοσμου και απο εναν ανθρωπο που οσο και να χλευαστηκε ακομα και απο εμας τους ιδιους εχει πολυ πιο βαρια ΑΡΧΙΔΙΑ και απο τους βαρδινογιαννηδες και απο τον νταβατζη ψευτομαγκα ΥΠΟΔΙΚΟ μπουχεσα.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχολια ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΩΝ (απο το board των GWF)

Οπως ειχα πει ειναι ενας ΚΑΡΑΑΡΧΙΔΑΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ. Και κατι παραπανω. Ειναι η εκφραση του νομου της φυσης. Οπου τα οντα θελουν να επιβιωσουν. Η νικη του υγιους και του ζωντανου απεναντι στη σαπιλα και το θανατο. Μια φυσιολογικη αντιδραση σε ολο αυτο που συμβαινει και στο ποδοσφαιρο αλλα και γενικα. Πουθενα και ποτε δε νικα και δεν επικρατει το σαπιο αλλιως ο κοσμος δε θα ειχε προχωρησει. 
Και μετα τα φυσιολογικα παμε παρακατω. Σκεφτομαι τους λυσασμενους παικτες, τον Αλαφουζο, τον Αναστασιου τα μελη της συμμαχιας. Αλλα τελικα στο μυαλο μου το κυπελλο αυτο νομιζω αξιζει να δοθει σε αυτους που μετα της ηττες στη Λεωφορο απο Πανθρακικο Ατρομητο κλπ χειροκροτουσαν την ομαδα.

-----------------------------

Απειρα μπραβο στον Αλαφουζο και τον Αναστασιου, εχουν πραγματικο ποδοσφαιρικο οραμα και το υλοποιουν.
Απειρα μπραβο στα παιδια που σταθηκαν στο υψος των περιστασεων, σηκωσαν το βαρος της φανελας και γραψαν τα ονοματα τους με χρυσα γραμματα στην Παναθηναϊκη ιστορια. Αυτη η κουπα αξιζει οσο 20 μαζι.
Απειρα μπραβο στον τεραστιο Μαρκους Μπεργκ γιατι οχι μονο ξερει απειρη μπαλα αλλα ειναι και μεγαλος μαγκας και μιλαει στα πιο κρισιμα. Μπραβο σε οσους τον φεραν στην ομαδα, τεραστια επιτυχια η μεταγγραφη του.
Απειρα μπραβο και στον κοσμο που εκανε τρομερο παρτυ στην κερκιδα, και ειδικα σε οσους βοηθησαν και πιστεψαν απο την αρχη της χρονιας. Αυτοι οι λιγοι πρεπει να ειναι οσο υπερηφανοι ειναι και οι παικτες, χωρις αυτους τιποτα δεν θα ειχε γινει.

Τελος, αξιζει να συγκρινουμε τον φετινο πανεμορφο τελικο που ηταν πραγματικη ποδοσφαιρικη γιορτη με τον περσινο τραγελαφο που μεχρι και οι ιδιοι φευγαν απο το γηπεδο. Η διαφορα μας ειναι χαοτικη, η υπερηφανια για τον Παναθηναικο δεν εχει ορια.

-----------------------------

Ποιος ειπε οτι δεν ξεφτυλίσθηκε σήμερα ο γάβρος...Πέρυσι τέτοια εποχή έπαιρναν το πέτσινο σφάζοντας μια επαρχιακή ομάδα και έμειναν οι τσάτσοι του βαγγέλα να πανηγυρίζουν το σίχαμα...φέτος 1 χρόνο μετά τους χύσαμε στη μάπα, με πεντακάθαρο, αντρίκιο κύπελλο και 4αρα που την αναγνωρίζει όλη η Ελλάδα, χειρότερο δεν γίνεται για τους γάβρους....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ...

-----------------------------

Θέλω να γράψω ένα ποτάμι πράγματα και δεν ξέρω από που ν'αρχίσω (άσε που δε θα τα διαβάσει και κανείς  :mrgreen: ).
Σήμερα κερδίσαμε τόσα πολλά που ο τίτλος μοιάζει το τελευταίο. Αυτή η ομάδα είναι από μόνη της μια παραμυθένια ιστορία. 
Ο Παναθηναϊκός είναι ο πραγματικός θριαμβευτής της χρονιάς γιατί κατάφερε όλοι οι αντίπαλοί του να τού βγάζουν το καπέλο. 
Αυτός είναι ο πραγματικός τίτλος και η ομαδάρα μας τον κέρδισε πανάξια.

------------------------

Ο φετινός ποδοσφαιρικός Παναθηναικός είναι μια κολεκτίβα σεμνών ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά υπό αντίξοες συνθήκες για να φτιάξουν ένα σύνολο που παλεύει και τιμάει τη φανέλα σε όλα τα ματς. Προσωπικά και λόγω ιδεολογίας γουστάρω και πορώνομαι να βλέπω συλλογικές προσπάθειες που πετυχαίνουν κόντρα (και ενάντια) σε όλους και σε όλα, πάντα όμως κάποιοι ξεχωρίζουν γιατί βάζουν την προσωπικότητα και δίνουν το όραμα και χαράζουν τον δρόμο πρώτοι ανάμεσα σε ίσους. Έτσι θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον παλιό μου συμμαθητή Γιάννη Αναστασίου για την τεράστια συνεισφορά του στο συγκλονιστικό ποδοσφαιρικό θαύμα που είδαμε φέτος, ένα θαύμα που όμοιό του είχαμε να δούμε από την εποχή του μεγάλου Κυράστα. Μάγκα προπονηταρά Γιάνναρε μπήκες στο πάνθεον των πράσινων ηρώων και το αξίζεις 100%.

----------------------------


Στις 3 Σεπτεμβρίου του 2013 έφραφα τις παρακάτω γραμμές, τις οποίες επαναλαμβάνω ως επίκαιρες: 

"Θα ήθελα να γράψω κάτι μετά από αρκετό καιρό γιατί πραγματικά βλέπω φως σε αυτή την τόσο ταλαιπωρημένη ομάδα από τη γνωστή οικογένεια. Αυτή η ομάδα για πρώτη φορά φέτος και με αποκλειστική ευθύνη των οργανωμένων εκπέμπει υγεία. Στο δε αγωνιστικό κομμάτι τα πράγματα θα πάνε αρκετά καλύτερα από πέρυσι, ενώ του χρόνου αν δεν χαθούν οι νεαροί μας παίκτες, ο κορμός θα είναι ισχυρός. Βασική προϋπόθεση είναι να δοθεί χρόνος σε αυτους τους παίκτες και στον Αναστασίου και να σταματήσουμε να χάνουμε καλούς παίκτες ως ελεύθερους. 

Στα αγωνιστικά, ο τρόπος που επιτίθεται ο ΠΑΟ είναι χαρακτηριστικός της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται. Δεν θέλω να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες, απλά και μόνο να αναφέρω ότι το σωστό passing game, το στήσιμο στα στημένα και το ακατάπαυστο τρέξιμο δείχνουν δουλειά που όμοιά της δεν έχει γίνει ούτε στη χρονιά του νταμπλ. Με υπομονή και εμπιστοσύνη σε ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ο ΠΑΟ φέτος θα πάει καλά και θα γυρίσει στις επιτυχίες του χρόνου. Αρκεί και ο κόσμος να παραμείνει όπως τώρα." 

Τώρα γράφω τα εξής:
Νοιώθω ατέρμονη περηφάνεια για αυτά τα παιδιά και για όσους ασχολήθηκαν με αυτή την ομάδα. Μαγκιά τους πραγματική βγαλμένη από λαμπερό παραμύθι. Οι στάσεις του παραμυθιού πολλές και ονειρεμένες, αφήνουν το ΠΑΟ μας να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον του. Ευχαριστώ ειδικά (και πολύ) τους οργανωμένους για τη φετινή χρονιά και όσους δούλεψαν με υπομονή και επιμονή στον νέο, από κάθε άποψη, Παναθηναϊκό. Χρειάζεται, οπως έγραφα στην αρχή της σεζόν, διοικητική προσοχή για να μη χαθούν αμησθί παιδιά που αξίζουν πολλά και για να γίνει βιόσιμο ένα πιο δαπανηρό πλάνο. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν ο ΠΑΟ βρει πηγές εξωαγωνηστικής χρηματοδότησης (Real estate, franchising). Αλλά πάνω από όλα ο απλός κόσμος πρέπει αν αγκαλιάσει επιτέλους την προσπάθεια της εγγραφής μελών. 20 ευρώ το χρόνο από όλους τους Παναθηναϊκούς συνεπάγεται άμεση οικονομική εξυγίανση. Νομίζω ότι αξίζει.

Για τα αγωνιστικά τι να πω; Ειπώθηκαν όλα. Ο ΠΑΟ καλείται απλά να βρει λύση στο πρόβλημα της παράγκας και εκεί αναγκαστικά χρειάζεται τις λυκοφιλίες. 

Να είστε καλά εσείς του φορέα και να είναι καλά αυτοί που αποφάσισαν για τον φετινό ΠΑΟ.

ΥΓ Με ντροπή είδα τον Μαμ-ρα, καπετάνιο του γλυκού νερού, στο βίντεο της απονομής. Είναι να απορεί κανείς με την ξετσιποσιά της ξεπεσμένης πλουτοκρατίας. Θα μπορούσα να γράψω κείμενα ολόκληρα για το ρόλο του τις δεκαετίες του 80 και του 90, αλλά ας αφήσουμε τον άνθρωπο (;) στην ξεπεσμένη του μιζέρια. Απορ΄πώς δεν πούλησε ακόμα την Παιανία στο σύστημα της παράγκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου