Αγωνιστικα 2012-2013

Σε προηγουμενο κειμενο ειχα γραψει τις σκεψεις μου για το πως θα μπορουσε να διαμορφωθει το φετινο ροστερ με βαση τα ασχημα οικονομικα δεδομενα της ομαδας. Τελικα εγιναν καποια μεγαλα (Σιμαο, Νινης) λαθη (Κλευτον) αλλα και ορισμενα σωστα. Το κυριοτερο ειναι πως για πρωτη φορα στα 15 χρονια που παρακολουθω ενεργα τον Παναθηναικο επιλεγει ολους τους παικτες ο προπονητης. Το αλλο καλο ειναι η φυγη του Σαριεγκι. Το μεγαλυτερο η παραμονη ΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ του Κουινσι. Παμε να τα δουμε ενα-ενα. (Δεν θα αναφερθω περαιτερω στα λαθη. Εγκληματα, τα κανανε, παμε παρακατω)



Ζεσουαλντο Φερειρα.

Το πιο απλο πραγμα στο ποδοσφαιρο και γενικα στον αθλητισμο. Βρισκεις εναν προπονητη με περγαμηνες και προσωπικοτητα και στηριζεις τις επιλογες του σε αγωνιστικα θεματα και σε παικτες για τρια χρονια το λιγοτερο. Ο Ζεσουαλντο ειναι η πιο στερεα βαση της ομαδας στη μεταβατικη περιοδο που περναει. Εχεις σε μια θεση κλειδι, τον τελειο ανθρωπο. Να πω απλα πως ΛΙΓΕΣ ομαδες ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ εχουν τοσο καλο προπονητη. Ενα μεγαλο μπραβο στον Αλαφουζο γιατι το Μαιο και μετα τα επεισοδια δεν εμοιαζε πιθανη η παραμονη του. Ο Φερειρα για οσο καιρο θελει ακομα να προπονει (θυμιζω ειναι 66 ετων) ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να ειναι στον Παναθηναικο, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ. Ελπιζω σε μια τριετια ακομα.

Τερματοφυλακες.

Μετα τον Καπινο ευχαριστη εκπληξη και ο Καρνεζης στο δευτερο μισο της χρονιας. Εχουμε ενα απλα καλο διδυμο τερματοφυλακων, αριστο αν σκεφτουμε τα οικονομικα δεδομενα μας. Δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να πουληθει ο Καπινος. Πρεπει να βρεθει μια φορμουλα να παιρνει οσα ματς περισσοτερα γινεται μεχρι να καθιερωθει, και ειτε να μεινει στην ομαδα για 20 χρονια, ειτε να πουληθει με πολλα εκατομμυρια ευρω, και οχι τα ψιχουλα που προσφερουν τωρα. Ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ.

Πλαγια μπακ.

Πιστευα πως επρεπε να φυγει ο Βυντρα και ο Ιωαννιδης, να μεινουν Μαρινος και Σπυροπουλος (με μειωμενες αποδοχες ο δευτερος) και να ψαξουμε για δυο μπακ. Τελικα εμεινε και ο Λουκας (ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ) και εχουμε τον Χουχουμη για αριστερα. Η μοναδικη θεση φετος που εχουμε προβλημα.

Βυντρα με Σπυροπουλο θα ειναι βασικοι, με πρωτη αλλαγη του Σπυροπουλου τον ...Βυντρα και του Βυντρα τον Μαρινο.

Μακαρι να βγει ο Χουχουμης.

Στοπερ

Αριστες κινησεις. Εφυγε ο Βασκος και ο Μετριος Καντε, ηρθαν δυο πιτσιρικαδες λατινοι οι οποιοι ΜΟΝΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ μπορουν να ειναι. Υπαρχει και ο Τριανταφυλλοπουλος ο οποιος ηταν βασικος στην μικρη εθνικη που πηγε τελικο προσφατα. Ηγετης ο Μπουμσονγκ. Φοβερη τετραδα, ειδικα βαση οικονομικων...

Αμυντικα χαφ.

Βιτολο Ζεκα Κατσουρανης και Σο για δυο θεσεις. Και εδω πληροτητα αν και θα μπορουσαμε να μην ρισκαρουμε με τον Σο και να μεινει ο Σιμαο.

Δεκαρι

Αν ο Λαζαρος ειναι υγιης φετος ειναι η χρονια του. Προκειται για τεραστιο ταλεντο και με την καθοδηγηση του Φερειρα μπορει να γινει ο ηγετης ομαδας. Αποκτηθικε και ο Φορναρολι, ο οποιος με μια πρωτη ματια (23χρονων, Λατινος, επιλογη Φερειρα, Σαμπντορια) μοιαζει και αυτη φοβερη μεταγραφη για τα οικονομικα δεδομενα μας. Τι λενε για αυτον οι Ιταλοι; Δειτε εδω... Το συμπερασμα απο οσα λενε ειναι πως δεν πηρε ποτε του συννεχομενες ευκαιριες ωστε να παρει ρυθμο και να δειξει τι μπορει να κανει. Δεν στοιχησε τιποτα, εχει μικρο συμβολαιο, μονο σε καλο μπορει να μας βγει...

Εξτρεμ

Φοβερη η μεταγραφη του Κουινσι. Ενας αναρχος και ασταθης παικτης αλλα πολυ γρηγορος και με φοβερη τεχνικη. Στα χερια του Φερειρα δεν ισχυουν τα αρνητικα του. Μονο τα θετικα βγαινουν στο γηπεδο. 4 γκολ και 10 ασισστ προσφερε περισυ, σιγουρα θα προσφερει μεγαλυτερους αριθμους φετος... Σισσοκο : Αμα συνεχισει ετσι (και γιατι να μη συνεχισει?) θα ειναι μεγαλη παρηγορια για την απωλεια του Λετο. Παιχταρας και φοβερη φυσιογνωμια. Μαυριας : Σφαιρα ο μικρος. Μπαρμπαρουσης : Ηγετης της ομαδας του στην Αυστραλια, τεχνιτης, εδωσε μισο εκατομμυριο μια Ρωσικη ομαδα να τον παρει. Μικρος, Παναθηναικος απο μικρο παιδι, και αυτος λογω του Φερειρα εχει ολα τα φοντα να βοηθησει.

Σεντερ φορ

Ο μονος λογος που παιζει ο Τοτσε αντι του Πετροπουλου ειναι γιατι σπαει καλυτερα τη μπαλα κατι που κανει παρα πολυ συχνα η ομαδα. Για κανενα αλλο λογο. Προκειται για τραγικο παικτη, τον οποιο θα υποστουμε αναγκαστικα λογω οικονομικων. Ο Πετροπουλος απο την αλλη αξιζει τις ευκαιριες του και θα τις παρει. Λογικα θα παιζει ο Φορναρολι εδω, η και ο Λαζαρος με Φορναρολι η Κατσουρανη πισω του. Η παραμονη του Νινη, θα βοηθουσε πολυ εδω σε λυσεις χωρις Τοτσε.

Ο Λετο ΕΠΙΣΗΣ... Αισιως 8 μηνες εκτος ο Αργεντινος, με αλλους 6 σιγουρους. Καλο Μαρτιο δηλαδη, με τον Απριλιο να τελειωνει το πρωταθλημα. Καλη επομενη σεζον δηλαδη. Ενταξει δεν υπαρχει κατι να πει κανεις... Ποσο κριμα ειναι που ΔΕΝ υπαρχει στη φετινη ομαδα με Σισσοκο Κουινσι Λαζαρο. Ας τον ανανεωσουν τουλαχιστον απο τωρα μεχρι το 2017. Θα το εκτιμησει επειδη ακριβως ειναι τραυματιας και θα δεχτει ακομα και με λιγο (μην το γαμησουμε... ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ παικτης. Τι να παρει οσα παιρνει ο Τοτσε?) μειωμενες αποδοχες. Και με το που γυρισει να γινει και αρχηγος και ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

Αρα εχουμε :

Τ : Καπινος, Καρνεζης, Κοτσωλης
ΑΑ : Σπυροπουλος, Βυντρα, Χουχουμης
ΚΑ : Μπουμσονγκ, Πιντο, Σο
Λ : Βελασκεζ, Κατσουρανης, Τριανταφυλλοπουλος
ΔΑ : Μαρινος, Βυντρα
ΑΜ : Βιτολο, Σο, Λαγος
ΚΜ : Ζεκα, Κατσουρανης, Φουρλανος
ΕΜ : Λαζαρος, Φορναρολι, Κατσουρανης
ΑΜ : Κουινσι, Μπαρμπαρουσης
ΔΜ : Σισσοκο, Μαυριας
Ε : Φορναρολι, Τοτσε, Πετροπουλος, Λαζαρος (ΛΕΤΟ)

Γενικα ολα καλα στο ροστερ, εκτος των πλαγιων μπακ και του Τοτσε.

Και ο μεσος που θελει ο Φερειρα μπορει να μην μοιαζει υπεραναγκαιος, αλλα θα μεγαλωσει τις επιλογες στη θεση του σεντερ φορ, αρα θα μειωσει τις πιθανοτητες να παιζουμε με Τοτσε.

Αλλωστε δεν θελει και πολυ να λειπει ο Λαζαρος απο ενα ματς, να μην μας βγει ο Φορναρολι και να μην υπαρχει τελικη πασα στην ομαδα...

Οπως και να χει, φετος στηριζουμε με αλλον αερα την ομαδα (οποιος ηταν γηπεδο με Μαδεργουελ καταλαβαινει) με την αποχωρηση της οικογενειας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου