Άνοιγμα 30εκ. Ποιος φταιει?

Για να ξερουμε που βρισκομαστε οικονομικα, να βοηθησουμε και ταυτοχρονα να μην εχουμε τρελες απαιτησεις. Αλαφουζος στον ΑΝΤ1 : Φέτος ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και θα έχει ελπίζω και ένα πλεόνασμα μέσα στη χρονιά αλλά θα είναι της τάξης των 3-4 εκ. ευρώ. ενώ το άνοιγμα είναι 30. Ο Παναθηναϊκός δυστυχώς θα χρειαστεί τα επόμενα 2-3 χρόνια αν δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερα καλό γεγονός όπως θα ήταν η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ - όπου από 6 τα έσοσα θα γίνουν 16 - να ταλαιπωρηθούμε για να ισορροπήσουμε οικονομικά. Δεν έχουμε περάσει ακόμη τον κάβο, απλώς έχουμε οργανωθεί, είμαστε συντεταγμένοι, έχουμε έσοδα που τα χειριζόματσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν γινεται να μην αναφερθω για ακομα μια φορα στο ποιος φταιει που φτασαμε εδω που φτασαμε. Οι Πολυμετοχικοι βγηκαν μπροστα το 2008, αφιερωσαν ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ, και αυτα τα δυο απεδωσαν τους αναλογους καρπους. Υπηρξε ανοιγμα και ρισκο στο μπατζετ, ομως αυτος ειναι ο μονος τροπος να εχεις παικτες ανταξιους του Παναθηναικου. Οταν ομως προσφερεις ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ οπως εκανε ο Νικολας Πατερας, αυξανεις τις πιθανοτητες να παρεις το πρωταθλημα αρα και το μεγαλο μπατζετ πισω απο τα εσοδα του Champions League. Επισης οταν εχεις μεγαλο μπατζετ αυξανεις τα διαρκειας και τους χορηγους αρα παλι παιρνεις πισω αρκετα χρηματα. Το 2010 μαλιστα ο Παναθηναικος εκανε ρεκορ ΕΣΟΔΩΝ στην ιστορια του.

Ετσι λειτουργουν οι μεγαλες ομαδες. Οχι οπως με το σοι, που τη λειτουργουσε καθαρα εθιμοτυπικα. Εβαζε εναν υπαλληλο να τρεχει την "εταιρεια", να βασιζει τους ισσολογισμους της με βαση την καπαρωμενη δευτερη θεση καθε χρονια αφου ο φιλος μας ο κοκκαλης ειχε καπαρωσει την πρωτη, και ο Παναθηναικος ειχε γινει ενα μαγαζακι με δημοσιουπαλληλιστικη νοοτροπια απο τον φροντιστη μεχρι τον τελευταιο παικτακο της πλακας απο τους φθηνους που εφερναν.

Ποιος φταιει λοιπον για το ανοιγμα 30 εκατομμυριων? Αυτος που επανεμφανιστικε στο προσκηνιο το καλοκαιρι του 2010, ετοιμαζοντας την επανεμφανιση του μηνες πριν ροκανιζοντας την καρεκλα του Πατερα απο τα ΜΜΕ του με λασπη, ετσι ωστε να μικρυνει οσο γινεται τις αντιδρασεις αυτης ακριβως της επανεμφανισης και ταυτοχρονου εκδιωγμου του Νικολα Πατερα.

Ηρθε λοιπον το 2010, κρατησε τα ΕΞΟΔΑ της ομαδας ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ με τους πολυμετοχικους, ΑΛΛΑ δεν εβαλε προσωπικη προσπαθεια και χρονο στην ομαδα (παρεδωσε παλι τα ηνια της σε υπαλληλους οπως ο Κωνσταντοπουλος και ο Γοντικας), σπαζοντας τον κρικο της αλυσιδας. Ετσι η ομαδα εμεινε με μεγαλα εξοδα, αλλα δεν πηρε πισω το σημαντικοτερο εσοδο. Τα λεφτα του Τσαμπιονς Λιγκ.

Και η ζημια μαλιστα ηταν διπλη. Γιατι τα εσοδα αυτα οχι μονο δεν τα πηραμε εμεις, αλλα τα πηρε ο αμεσος ανταγωνιστης μας. Ενας ανταγωνιστης μας που λιγο καιρο πριν του χαρισει το παρασκηνιο ο Γιαννης, ειχε βγει 5ος στα πλευοφ και σε δεινη οικονομικη θεση. Μια θεση στην οποια απειρες φορες βρεθηκαμε και εμεις τα προηγουμενα χρονια, μονο που εμεις δεν ειχαμε την τυχη να εχουμε ιδιοκτητη του ανταγωνιστη μας καποιον σαν τον Γιαννη, να μας χαρισει το πρωταθλημα την επομενη ωστε να ερθουμε στα ισια μας.

Ολα αυτα φυσικα δεν τα διαβαζουμε πουθενα, μιας και ολα τα μμε αποτελουνται ή απο εμισθους τους ή απο δημοσιογραφακια τα οποια ως μερος του συστηματος φυσικα και αβανταρουν την οικογενεια αυτη, κι ας μην τα παιρνουν.

Να κανουμε και μια σουμα οσων χρηματων στερησε απο την ομαδα?

Ζιλμπερτο Σιλβα : Αγοραστηκε απο την ΠΕΚ με 2 εκ. πουληθηκε με 0.
Τζιμπριλ Σισσε : Αγοραστηκε απο την ΠΕΚ με 8 εκ. πουληθηκε με 1.6. (Σε τρεις δοσεις ναι. Δε νομιζω ομως να χρειαζεται αναλυση για το ποσο μικρο ποσο ειναι αυτα τα 5εκ απο τη στιγμη που τα λαμβανεις σε τρεις δοσεις. 1.6 εισεπραξε ο Παναθηναικος τη χρονια που τον πουλησε αυτο μετραει. Και μαλιστα η Λατσιο τον ξαναπουλησε με το ιδιο ποσο. Δε νομιζω να εχει κανεις απορια αν ειχαμε φροντησει για ποσοστο μεταπωλησης. Οχι φυσικα. Τι σημασια εχουν ολα αυτα σημασια εχει να φυγει αυτος ο ΑΛΗΤΗΣ που θυμιζει στον κοσμο την ανυπαρξια της οικογενειας και το ΤΙ προσφεραν οι πολμετοχηκοι). Να αναφερουμε επισης πως ο Σισσε υπεγραψε στην ΚΠΡ ΤΕΤΡΑΕΤΕΣ συμβολαιο, με απολαβες 4 (ΤΕΣΣΕΡΑ) εκ. το χρονο. Και αυτον τον πανακριβο παικταρα ο Γιαννης και ο συμμαθητης του τον ξεπουλησαν για πενταροδεκαρες.
Μαρσελο Ματτος : Αγοραστηκε απο την ΠΕΚ 3.5 εκ. Πουληθηκε απο το Γιαννη και το Δημητρη 800.000 ευρω.
Αντε Ρουκαβινα : Αγοραστηκε απο την ΠΕΚ 3 εκ. Πουληθηκε απο το Γιαννη και το Δημητρη 600.000 στην ομαδα του ...Ζαετς. Πληροφοριες αναφερουν πως στη συμφωνια περιλαμβανοταν η αφιξη του Ρουκα στην Κροατια σε συσκευασια δωρου για το πιστο σκυλι τον Βελιμιρ.
ΥΓ. Ποσο διαφορετικα θα ηταν τα πραγματα αν αντι του Τοτσε ειχαμε σημερα τον Ρουκα.
Ροντριγκεζ Γκαμπριελ : Αγοραστηκε απο την ΠΕΚ 1.2 εκ. Πουληθηκε απο τον Γιαννη και το Δημητρη 300.000 ευρω. Εδω να αναφερουμε πως το ποσο αυτο για τον Γιαννη και προφανως θεωρειται ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Τις 300.000 λεω. Θυμιζω γιατι...
Πρωταθλημα 2010-11 : 25 εκ. ευρω
Πρωταθλημα 2011-12 : 25 εκ. ευρω.
Χορηγια απο συμφωνια Σεπτεμβριου 2010 : 4 εκ. ευρω.

Συνολο : 65 εκ. περιπου.

Οι ανθρωποι αυτοι λοιπον εβαλαν 67 εκ. πηραν πισω αλλα τοσα τα οποια μπηκαν ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ και ΟΧΙ στην τσεπη τους, και τους στερησε ο Γιαννης και αλλα 65εκ.

Και δεν βαζω καν στον υπολογισμο οτι θελουν ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ να ξαναφτασουν την ομαδα στο επιπεδο που ειχε τον Απριλιο του 2010 αν υποθετικα ηθελαν και μπορουσαν.

Δεν εφυγες τσαμπα Γιαννη. Στοιχησες στην ομαδα 13 στα 15 πρωταθληματα στο γαβρο, χαμενους τελικους κυπελλου αρα και τιτλων απο λαρισες και πανιωνιους, ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, και απειρη στεναχωρια και απομακρυνση απο τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ της δυναμης μας. Του κοσμου μας.

Και για να επανελθουμε στα τωρινα,

...Πολυ θα ηθελα να μαθω αυτα τα 30 εκ. που ακριβως αναλογουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου