Ρόστερ - Δεκέμβριος 2012

Τερματοφυλακες

Καρνεζης αποδυκνυεται βραχος. Καπινο παραμενει ενα τεραστιο ταλεντο. Δεν καταλαβαινω με ποια λογικη παιρνουμε Κοτσωλη στις αποστολες. Παλι Κρονοι θα το παιξουμε? Αν πουληθει καποιος απο τους δυο κατω απο 5 εκατομμυρια θα ειναι εγκλημα. Ειδικα σε μια θεση που υπαρχει ελλειψη στην Ευρωπη γενικα. Εννοειται πως αν πουληθει ο ενας, ο αλλος αυτοματα ανανεωνει για 5 χρονια.

Πλαγια μπακ

Εκπληξη ο Σειταριδης ο οποιος το καλοκαιρι δεν υπηρχε καν στο μυαλο μας ως μελος της ομαδας λογω συνεχομενων τραυματισμων τα δυο προηγουμενα χρονια. Οι αρδ λενε οτι δουλεψε πολυ σοβαρα το καλοκαιρι και μονος του εκτος απο την προετοιμασια. Αν ειναι δεδομενο πως θα συνεχισει ετσι δεν το συζηταμε οτι ειμαστε καλλυμενοι σε αυτη τη θεση για ενα ισως και δυο χρονια ακομα. Επιτελους θυμηθικαμε τι ειναι να εχεις κανονικο δεξι μπακ. Οχι τελειο αλλα οχι και Βυντρα. Μαρινος αναπληρωματικος του μια χαρα.

Ο Σπυροπουλος παραμενει ο ιδιος. Ενας υποφερτος παικτης να αντικαθιστα οταν υπαρχει αναγκη τον βασικο αριστερο μπακ του Παναθηναικου. 

O Χουχουμης λιγο που τον ειδαμε αμυντικα υστερει. Καλα κανει ο Ροτσα και τον βαζει αριστερο εξτρεμ γιατι επιθετικα πρεπει να ειναι παρα πολυ καλος. Μακαρι να αποδειχθει Μαυριας σε διαρκεια και να ειναι η πρωτη αλλαγη του Λετο.

Θελουμε αριστερο μπακ για βασικο.

Στοπερ.

Εδω εχουμε αλλαγες. Μπουμσονγκ μαλλον χαιρεταει. Καλως για μενα γιατι δεν ειναι πρωτη φορα που εχει τραυματισμους. Παντα ειχε. Αν και σαν παικτης ειναι παρα πολυ καλος. Πιντο Βελασκεζ και Τριανταφυλλοπουλος ειναι και οι τρεις καλυτεροι απο τον Σαριεγκι, υποφερτοι γενικα (γουσταρουμε πολυ μικρο) και οι τρεις θα απογειωθουν αν διπλα τους αποκτηθει ενας εμπειρος εγκεφαλικος ηγετης στοπερ να καθοδηγει την αμυνα.

Επιβαλλεται να αποκτηθει ενας τετοιος παικτης. Στοπερ/Λιμπερο λοιπον

Βυντρα φευγει εννοειται. Θα καψει τους μικρους διπλα του, η μηδενικη ψυχραιμια του ειναι εγκλημα να υπαρχει σε ομαδα με τους στοχους του Παναθηναικου, το τεραστιο συμβολαιο του καθαρα εκδικηση του Τζιγγερ στον κοσμο που τον εκραζε γιατι δεν τον αντεχε αλλο και τραγικη η εικονα φοραει το περιβραχιονιο. 

Αμυντικο Χαφ.

Το καλοκαιρι οι αρδ ελεγαν οτι παιζουμε 4-2-3-1 οποτε οι σκεψεις βασιζονταν σε αυτο. Τελικα παιζουμε πλεον περισσοτερο με ενα αμυντικο χαφ. Τον Βιτολο. Απλα υποφερτος και δεν του φαινεται επειδη προσπαθει και τρεχει παρα πολυ. Αυτο ομως δεν ειναι αρκετο. Δεν εχει οντοτητα για τοσο νευραλγικη θεση. Δεν ειναι βραχος σαν τον Σιμαο. Για φετος ειναι βεβαια μια χαρα. Απο του χρονου θελουμε βασικο αμυντικο χαφ. Αν ο Γοντικας δεν αφηνε το Σιμαο να φυγει ελευθερος δεν θα χρειαζοταν τωρα να ψαχνουμε αμυντικο χαφ με 1 και 2 εκατομμυρια ευρω. Θα ειχαμε ετοιμο ο οποιος θα κοστιζε και πολλα περισσοτερα. 

Μενει να δουμε και τον Σο. Απο αυτον θα κριθουν πολλα. Μπορει να αποδειχθει Σιμαο. Μπορει να αποδειχθει μονιμος τραυματιας η μετριος σαν παικτης. 

Παντως πρεπει να πουμε πως μια Ελληνικη ομαδα που δεν την παιρνει οικονομικα να εχει μεγαλο και ποιοτικο ροστερ δεν πρεπει να βασιζεται σε νευραλγικες θεσεις σε Αφρικανους γιατι ειναι ασοβαροι ως παικτες και μπορεις να τους χασεις σε κρισιμα χρονικα σημεια λογω Κοπα Αφρικα του οποιου το χρονοδιαγραμμα δε συμβαδιζει με τα Ευρωπαικα ματς οπως συμβαινει με το Μουντιαλ το Γιουρο και το Κοπα Αμερικα.

Και εδω θελουμε παικτη/παικτες.

Κεντρικα Χαφ.

Ο αλλος (ο περσινος δηλαδη) Ζεκα που βλεπουμε κατι μου λεει πως ειναι λογω Σισσοκο. Ο Αφρικανος παιζει πλεον με τον Ροτσα σε θεση Τσαβι. Πολυτελεια ενας τοσο τεχνιτης παικτης και με καλη πασα να μαρκαρει σκυλιασμενα αλλα και πετυχημενα και να "εχει" και τη θεση. Μια χαρα ειμαστε σε αυτη τη θεση. Αναπληρωματικος τους μετα τη φυγη του Κατσουρανη υπαρχει μονο ο Φουρλανος. Μακαρι ο μικρος να ανεβει με Ροτσα και να βοηθησει. 

Και εδω θελουμε παικτη. 

Εξτρεμ.

Δεξια Μαυριας - Κουινσι - Μπαρμπαρουσης, αριστερα Λαζαρος - Φορναρολι - Χουχουμης

Για Λαζαρο : Τραγικη χρονια. Ειναι ευκολο βεβαια να λεμε ετσι απλα το φυγε. Αλλα αν δε βοηθησει στο δευτερο μισο της σεζον τουλαχιστον να δεχθει γενναια μειωση. Δεν εχεις καθολου μυαλο Λαζαρε. Ενω εχεις τρομερο δεξι ποδι καραγκουνιζεις (τουλαχιστον αυτος προσφερε άλλα) και δεν βοηθας ουσιαστικα και με βαση το συμβολαιο και το νουμερο που φορας. 
Καλο ειναι παντως να ξαναδοκιμασει σαν σεντερ φορ με Ροτσα ομως αυτη τη φορα. 

Για Κουινσι : Το ξεραμε οτι ειναι ασταθης και απειθαρχος αλλα φετος εχει ξεπερασει τα ορια. Να τον δουμε και αυτον στο υπολοιπο της χρονιας. Προσωπικα πιστευω πως και λογω χαρακτηρα πηρε το συμβολαιο και εκατσε πανω του. Εστω και υποσυνειδειτα. 

Φορναρολι : Ο Ροτσα τον βαζει στα ακρα. Για μενα αξιζει την υπομονη μας. Το μονο που με χαλασε ειναι οτι διαβασα καπου πως εχει ορο στο συμβολαιο του αν δεν παιζει να μην πληρωνεται, επειδη εχει μια συγκεκριμενη ευπαθεια σε τραυματισμο. Ασοβαρα πραγματα (απο την ΠΑΕ και τον Φερειρα). Οταν ξερεις πως εχει ευπαθεια πας παρακατω. Δεν του κανεις τριετες. Μακαρι να μην ειναι κατι σοβαρο. Αν δεν ειναι προσωπικα περιμενω να τον δω στο δευτερο γυρο. Θα ελεγα και παραπανω γιατι ο καθε Λατινος εχει διαφορετικο χρονο προσαρμογης αλλα δεν μας παιρνει για πολλα ρισκα. Οι ακριβοπληρωμενοι επιβαλλεται να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ με ΔΙΑΡΚΕΙΑ. Και Λαζαρος Κουινσι δεν εχουν σιγουρα διαρκεια, περιμενουμε να δουμε και για Φορναρολι.

Μαυριας : Καβλα ο μικρος. Εγκληματιας οποιος τον πουλησει. Εκτος αν ερθει τρελη προταση (5+). ΒΑΣΙΚΟΣ.

Μπαρμπαρουσης : Οχι πολλα πραγματα. 

Χουχουμης : Αλφαδι αριστερο, δικο μας παιδι, περιμενουμε πως και πως να τον δουμε.

Σε εναν ιδανικο Παναθηναικο ο Σισσε ειναι σεντερ φορ, ο Μαυριας δεξι εξτρεμ, ο Νινης δεκαρι και ο Λετο αριστερα. Ο Χουχουμης σε αυτον τον Παναθηναικο και αν εξελιχθει οπως φανταζομαστε απο τα λιγα που εχουμε δει ειναι ο ιδανικος αντιΛετο. Οταν γυρισει ο Λετο λοιπον, εχουμε τρεις παικτες για τεσσερις θεσεις. Λογικα καποιος εκ των Λαζαρου Κουινσι Φορναρολι μπορει να καλυψει την τεταρτη.

Σεντερ φορ

Διακοπη συμβολαιου στους δυο. Τραγικοι. Αποκτηση σοβαρου παικτη εδω. 
Να δουμε και Αποστολοπουλο. Να δουμε και Λαζαρο εδω μπας και. 

Προπονητης 

Ο Παναθηναικος του Ροτσα ειναι εκπληκτικος. Φουλ επιθετικος με καλη καλυψη στην αμυνα (εμπεριεχει πολυ ρισκο αυτο. Πρεπει να δουλευει ρολοι η ομαδα. Το κραταμε για το μελλον. Καλη η χαρα του καλου ποδοσφαιρου και η κιθαρα αλλα σε καποια ματς πρεπει να προσεχεις μην ξεφτυλιστεις. Παναθηναικος εισαι), καλη μπαλα κατα διαστηματα, πολυ τρεξιμο. Δεν μπορουμε να ξερουμε αν αυτο το πραγμα θα εχει διαρκεια ειτε φετος ειτε και του χρονου. Υπαρχει και η δουλεια του Φερειρα απο πισω ο οποιος ηταν μεγαλος προπονητης οτι και να λενε καποιοι επειδη καποιες συγγυριες δεν του εκατσαν. Δε νομιζω να θελει και πολυ μυαλο πως δε γινεται ο Ροτσα μεσα σε ενα μηνα να εκανε την ομαδα να παιζει τετοια μπαλα. Δεν ειναι μονο κοουτσαρισμα το ποδοσφαιρο. Στις προπονησεις γινεται η δουλεια. Προσωπικη μου αποψη ο Παναθηναικος δεν πρεπει να συμβιβαζεται στον παγκο με τιποτα λιγοτερο απο εναν προπονητη με τις εμπειριες και τις περγαμηνες του Τεν Κατε. Αν τωρα συνεχισει η ομαδα στο ιδιο μοτιβο με Αλαφουζο και ονειρα για λαικες βασεις, πιο ταιριαστος προπονητης ειναι καποιος δικος μας ανθρωπος παρα οποιοσδηποτε εξω απο τα νερα του ξενος. 

Συμπερασμα :

Η ομαδα ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ θελει μεσο και επιθετικο.

Αν λειψει ο Σισσοκο εχουμε θεμα. Δεν υπαρχει ευκολη πασα εκει. Και απο πισω για δυο θεσεις υπαρχει μονο ο Φουρλανος. 

Και επιθετικο για ευνοητους λογους.

Τωρα γενικα και για το καλοκαιρι, οπωσδηποτε αμυντικο εμπειρο και εγκεφαλικο, και αριστερο μπακ. Και αναλογως με την εμφανιση των υπολοιπων βλεπουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου