Τέλος Πρώτου Γύρου

Αν επρεπε να βαλουμε μια επικεφαλιδα για το τελος του πρωτου γυρου αυτη θα ηταν Γιαννης Αναστασιου. Αυτος ειναι η αρχη και το τελος οτι θετικου βλεπουμε φετος απο την ομαδα. Εχει παρει ενα συνολο παικτων του 6-7 (χαμηλη βαθμολογια οχι τοσο λογω ελλειψης κλασης οσο εμπειριας) και μεσα απο τη δουλεια του αποδιδουν για 7-8. Δεν ειναι καθολου ευκολο για εναν προπονητη να παρει ενα γκρουπ παικτων με τον μικροτερο μεσο ορο ηλικιας στο πρωταθλημα και μεσα απο την πιεση που εχει η φανελα και ο κοσμος να παρουσιαζει ενα συνολο που βαζει τη μπαλα κατω και επιχειρει να παρει αυτο που θελει. Με αριστη φυσικη κατασταση, δουλεμενο και σωστο πρεσαρισμα, αυτοματισμους που φαινεται οτι δουλευουν πολυ στην προπονηση, σωστη τακτικη μεσα απο την οποια αναδυκνυεται ο καθε παικτης ο Ολλανδος ειναι η αχτιδα ελπιδας που ψαχναμε μεσα στην τρελα της (αναγκαστικης) μνημονιακης πολιτικης του Αλαφουζου. 

Ποια ειναι τα αυτονοητα αλλα ταυτοχρονα δυσευρετα που εχει κανει ο Αναστασιου?

1. Καταφερε σε ενα ροστερ 23 παικτων να μην υπαρχει ουτε ενας αχρηστος παικτης. Για παραδειγμα, ενω η ομαδα ηταν χωρις σεντερ φορ επεμεινε στο να μην υπολογιζει τον Τοτσε. Ενω η ομαδα ειχε μεινει μονο με το Λαγο αμυντικο χαφ επεμεινε να μην υπολογιζει τον Σο ή και τον Βιτολο πολυ απλα γιατι δεν του εκαναν (και δεν εκαναν ΚΑΙ για τον Παναθηναικο γενικα). Τα αποτελεσματα φαινονται. Θυμηθηκαμε πως ειναι να εχεις κανονικο για Παναθηναικο σεντερ φορ (Ειτε αυτος εκφραζεται απο την κλαση του Μπεργκ και του Φιγκεροα ειτε απο τα νιατα και την ταχυτητα του Κλωναριδη και του Καρελη) και πως ο αμυντικος χαφ του Παναθηναικου πρεπει να ειναι εγκεφαλικος (και οχι αμυαλος σαν τον Σο) και τεχνιτης (και οχι ατεχνος σαν το Βιτολο). 

2. Καταφερε αυτο που εχει στο μυαλο του, να το παρουσιαζει και μεσα στο γηπεδο και να μη μενει μονο σε λογια και δικαιολογιες οπως απειρες φορες εχουμε δει στον Παναθηναικο αλλα και σε ολες τις ομαδες. Σωστη πιεση, σωστη κυκλοφορια, πιβοτακια, αυτοματισμοι. Το μονο μειων μεχρι σημερα ειναι οι στημενες φασεις αλλα επειδη δεν μπορει να μην το βλεπει του εχουμε εμπιστοσυνη οτι θα βελτιωθουμε και εκει οπως και δηλωσε αλλωστε οτι το ξερουν και το δουλευουν.

3. Πετυχημενες μεταγραφες. Να πουμε μονο πως ο διεθνης Σουηδος Μπεργκ παιρνει οσα επαιρνε ο Φορναρολι. Οτι ο διεθνης Ολλανδος Μεντες παιρνει οσα επαιρνε ο Σο. Οτι ο διεθνης Κροατης πρωην της Μπαγερν Πρανιτς παιρνει οσα επαιρνε ο Βιτολο. 

4. Αριστη διαχειρηση νεων. Απιστευτα δυσκολο εγχειρημα να παρεις οχι εναν και δυο παικτες αλλα επτα και οκτω και να τους ριξεις στα βαθια. Ταυτοχρονα να παιζεις με την ψυχολογια τους και ταυτοχρονα να μην τους καψεις σωματικα. 

5. Σωστες αλλαγες. Ποσες φορες τα προηγουμενα χρονια σκεφτομασταν αυτονοητα πραγματα στη διαρκεια του παιχνιδιου και βλεπαμε αλλα αντι αλλων. Προσωπικα για πρωτη φορα μετα απο καιρο το αυτονοητο το κανει και ο προπονητης. Τελευταιο παραδειγμα η αλλαγη του Σπυροπουλου με τον Μαρινακη στο εντος με την Ξανθη. Ειναι και αλλα τα παραδειγματα και μαλιστα με αλλαγες που αλλαξαν το παιχνιδι με γκολ. Οσοι παρακολουθουν τα εχουν δει. 

6. 100%. Ολοι οι παικτες αγαπημενοι μεταξυ τους και δινουν σε καθε ματς το 100%. Δεν ειναι πολυ μακρια η εικονα απο 11 δημοσιους υπαλληλους (τζιγγερ) ή 11 λεγεωναριους (Φερειρα περισυ) να μην μπορουν να παρουν τα ποδια τους ειτε λογω ψυχολογιας ειτε λογω νοοτροπιας ειτε λογω ελλειψης ποιοτητας.

Ολα δειχνουν πως βρηκαμε προπονητη για πολλα χρονια. Εναν ανθρωπο που στον τομεα του τα κανει ΟΛΑ καλα. Και η επιτυχια εξαρταται απο τους αλλους παραγοντες. Θυμαμαι το Νιομπλια με ροστερ αστερων και με το που εκανε προετοιμασια και τελειωσε η "βενζινη" του Τεν Κατε, ενα γκρουπ απο παικταραδες δεν μπορουσαν να παρουν τα ποδια τους. 

Ο Αναστασιου ειναι το ιδανικο μαξιλαρακι ασφαλειας ειδικα σε σχεση με την κατασταση της ομαδας. Δεν παιρνει πολλα λεφτα, παιρνει το 100% απο τα (πολυ λιγα για Παναθηναικο) εφοδια (παικτες) που του δινει η ομαδα, θα αναδειξει νεους μεσα απο τη δουλεια του (ατομικη σε καθε εναν, τακτικη) που μπορει να φερουν πολλα εσοδα απο πωλησεις (σημαντικο να καταλαβει ο Αλαφουζος πως ο Παναθηναικος δεν μπορει να γινει το χωριο της Ευρωπης που θα πουλαει ταλεντα με ψιχουλα. Δεν πρεπει να πουληθει καποιος εκ των Καπινο, Ρισβανη, Λαγο, Τριανταφυλλοπουλο, Μαρινακη, Κλωναριδη, Καρελη κλπ, κατω απο την τιμη πωλησης του Μαυρια) και κυριως με καποιον καλο προπονητη αυξανονται πολυ οι πιθανοτητες μας για προκρισεις στην Ευρωπη (απο την ιδανικη στους ομιλους του Τσαμπιονς Λιγκ μεχρι την κατωτερη δυνατη στο Γιουροπα) και νικες σε αυτη αρα και ΕΣΟΔΑ. Μαζι με τον Λαγο και τον Ζεκα καλο ειναι να κοιταξουμε και τη δικη του ανανεωση.

ΥΓ1. Γιαννη Αλαφουζο παιρνεις τα ευσημα της επιλογης. Προσεξε μονο τον Νταμπιζα. Εμπιστεψου πρωτα τον Αναστασιου, γιατι κανει την πιο δυσκολη δουλεια και βγαζει πολλα καστανα απο τη φωτια ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΤΑΜΠΙΖΑ. Οσο και αν οι ρολοι τους λενε να κανεις το αντιθετο. Το να βρεις καλο προπονητη ειναι παρα πολυ δυσκολο. Τεχνικοι διευθυντες και συμβουλοι με αντικειμενο την "ευκολη" θεωρητικη δουλεια δηλαδη την ανευρεση παικτων και τη διατηρηση ισσοροπιων στα αποδητηρια υπαρχουν πολλοι. Προπονητες να φτιαχνουν συνολα ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ και οχι τη θεωρια και αυτα που δουλευουν στις προπονησεις να τους βγαινει και μεσα στο γηπεδο ειναι ΛΙΓΟΙ. 

ΥΓ2. Τοσα χρονια μας εβγαινε η ψυχη επειδη το συστημα πασοκολυμπιακου μας στερουσε μεσω διαιτητικων οργιων ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Ε δεν αντεχεται να μας στερουν και .....ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ που ετσι κι αλλιως ειναι ντροπη να ειναι στοχος για τον Παναθηναικο (ασχετως αν εγινε συνηθεια λογω κωλοσογου). Παρε καποιον ανθρωπο της πιατσας διπλα σου, βρες εναν τροπο δεν παει αλλο.

ΥΓ3. Πολυ ομορφα οσα ακουγονται για την ανακαινηση της Λεωφορου και την αυξηση χωρητικοτητας σε 22.000. Μακαρι να υπαρξει και ενα σχεδιο (δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο) ωστε να αποκτησει ο ναος μας τα ελαχιστα προαπαιτουμενα της Ουεφα για το Τσαμπιονς λιγκ να τελειωσουμε οριστικα με τον εφιαλτη του οακα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου